Vill Rädda Barnen verkligen rädda barnen?


Jag undrar lite över hur en organisation som ska verka för att hjälpa barn i värden och säga sig värdesätt ”allas lika värde” kan vara av den åsikt att vissa människor inte är värda att ha som medlemmar.

Jag som röstar på SD och är aktiv med att arbeta för ett tryggare Sverige för alla som bor här oavsett ursprung är inte värd att bli medlem hos Rädda Barnen. Mitt värde är inte lika värt som andras. Att jag valt SD som parti innebär inte att jag delar ALLA värderingar SD har, och jag har svårt att tro att t.ex. en medborgare som valt att rösta på Socialdemokraterna verkligen håller med om allt det partiet står för helt villkorslöst.
Men ändå är jag mindre värd att vara medlem i Rädda Barnen.

Mina pengar tar de gärna emot, men vill inte ha mig som medlem. De vill inte beröras av mig som person med mina avvikande värderingar som medlem, men mina lika SD färgade pengar har de inget emot att ta emot.

Vad är det då för fel på mina värderingar, undrar jag.?

Både jag och Rädda Barnen vill ha en trygg värld för barn oavsett var de bor eller var de kommer från, barn är oskyldiga och ska inte lida för vuxnas dumhet., det är vi överens om.

Barn i Sverige ska vara trygga, det är vi överens om, men RB tror per definition att min värdegrund som människa innebär att jag diskriminerar vissa barn eller inte accepterar andra kulturer. Viket inte kan vara mer långt från sanningen.
Jag är verkligen för en berikande kultur och ömsesidigt kulturutbyte med andra kulturer.
Vad jag är EMOT är vissa företeelser inom vissa kulturer, vissa ageranden.
Som t.ex. barnäktenskap, pedofili, kvinnomisshandel, slavhandel, mord på homosexuella, stympning, halshuggning o.s.v .. Jag tror du förstår vart jag vill komma .
Dessa företeelser är inte kultur som ska accepteras, det är ett beteende som ska bekämpas.

Självklart är inte alla av en viss kultur anhängare av detta beteende!! Det påstår jag inte heller, men tydligen är det vad Rädda Barnen tycker om mig att jag ska acceptera för att dela deras värdegrund som inte är förenlig med Sverigedemokraternas värdegrund.
Sverigedemokraterna som för övrigt delar min värdegrund som ovan nämnd.
Eller kanske är det jag som delar deras, det har egentligen ingen betydelse.

Min värdegrund som människa och hur jag känner i mitt hjärta ska vara ledande och inte den partifärg jag har. Jag tror inte barnen vid Afrikas Horn eller barnen i Syrien bryr sig så mycket om var hjälpen kommer från. Jag tror inte de skulle vägra äta maten som mina pengar betalt eller bära kläder som mina pengar betalt för bara för att jag röstar på SD.

Det samma gäller ju de personer som inte förstår min poäng med detta, varför ens bry sig om min politiska färg alls när det är min handling som människa som ska vara vägledande och vara ljuset i mörkret för dessa barn?

Visst kan jag förstå att Rädda Barnen vill ta en ståndpunkt och vissa beslut i sin organisation, men de besluten bör tas av rätt orsaker på korrekta grunder.
Det tycker jag Rädda Barnen misslyckas med och istället framstår som en hycklande organisation som ser mer till pengarnas färg och inte människors välvilja. Det får mig att ställa mig frågande till Rädda Barnens ärlighet och syfte, är det för att rädda barn eller tjäna pengar?

Frågan kan även ha bäring med tanke på vilka löner Rädda Barnen och andra organisationers  chefer har:

  • Rädda barnen 996 000 kr / år.
  • Cancerfonden 1 190 000 kr / år.
  • WWF 1 128 000 kr / år .
  • Röda Korset 1 108 000 kr / år .
  • Hjärt Lungfonden 1 087 000 kr / år.
  • Barncancerfonden 1 060 000 kr / år .
  • Unicef 1 039 000 kr / år

Jag ställde frågan direkt till Rädda Barnen och det Svar jag fick tycker jag är skrämmande. Jag tycker de ska strunta i vilken politisk färg jag har utan se vad jag gör och var jag står som människa.

Men vill de nu inte ha mig som medlem men inte ser sig ha problem med att ta emot mina pengar så ska de heller inte ha dessa pengar. Om jag är ovärdig så är mina pengar lika ovärdiga och jag väljer då att hjälpa på annat sätt.

 

rädda barnen

Vad tycker du ? .. skriv gärna en kommentar, oavsett du förstår min ställning här eller inte så är det intressant att få se vad just du tycker i den allmänna frågan om vem som ska anses värd eller ovärdig att få vara medlem i en organisation som säger sig hjälpa barn.