Finns det nån anledning att fira?


grattis till mig

I morgon är det min födelsedag.

Det är den dagen på året man ska fira påstås det, men vad ska jag fira?
Är det nåt att fira att man har blivit ett år äldre och ett steg närmare det där hålet i marken vi alla en gång ska ner i?

Kanske borde jag fira ett år till med erfarenheter istället, om det nu kan kallas erfarenhet att ha levt ett år till i ett samhälle som inte verkar vara det minsta intresserat av att ha en framtid att fira. Allvarligt talat så har jag skitsvårt att finna anledning att fira den här dagen.

Som barn såg man fram emot födelsedagar, man fick presenter och blev firad:
HURRA HURRA HURRA, ett år äldre och snart vuxen. Nu är man ju där! I vuxenvärlden och inte var det nåt att fira att man kom dit…

Livet blev inte lättare eller bättre alls. Kan jag inte få ett återköp i present nu?
Några ”ångerår” kunde sitta fint nu.. ångervecka är för lite, det behövs sådär en 35 års ångerår..Det finns SÅ mycket jag hade velat göra om och göra bättre.
Jag ser mig i spegeln och ser bara en 53-årig gubbe som känner sig som en tonåring och önskade han var 25 igen.. – fan vilken jävla soppa.

Nåja, livet var inte helt bortkastat, jag lyckades väl med nånting som lyckades producera 3 underbara barn och nu fått 3 barnbarn.. frågan är bara vilka anledningar de ska ha att fira födelsedagar…Jag hade i alla fall en trygg barndom. Vi lekte cowboy och indianer i skogen, byggde kojor och pussade grannflickan bakom en låda på lastkajen till skolans matsal och livet var underbart. Idag får man vara glad om barnen i alla fall får lära sig skriva sitt namn snyggt.

Nej, jag har svårt att finna nåt att fira med att bli äldre, det är bara till bekymmer numera, en dag man helst bara vill få överstökad så fort som möjligt. OM man nu alltså ändå inte får skriva om kontraktet och gå tillbaka några år och få uppleva alla de där anledningarna man en gång hade.

Jag tar mig en whisky, gör lite god mat, sätter på mig en partyhatt och blåser lite i en papperstrumpet …HURRA för mig som blev ett år äldre och tog ett steg till närmare graven.