Vem fan kallar du Extremist?


Varför kallas jag extrem, extremist, rasist, nazist och bigott?

Jag har ofta funderat på varför just dessa ord används och framför allt då de sammanhang när man vill svartmåla en person och få denne att framstå som en farlig, oliktänkande varelse som man ska ringakta och förnedra.

I min värld är man extrem, extremist, nazist eller en bigott när man inte accepterar andra åsikter än sina egna, och det stör mig.

Jag accepterar att andra människor har andra åsikter och jag vill att alla ska kunna få uttrycka det. Det kallas demokrati.

När jag då möter en människa som kastar epitet i huvudet på mig och absolut inte accepterar mina åsikter för att de inte överensstämmer med deras och det gör mig så otroligt ledsen egentligen, inte arg, bara ledsen. För det slår mig att det faktiskt är DOM som är extremister och bigotter.

Själva ordet bigott eller Bigotteri (från franska bigot) är en nedsättande term (pejorativ), som ungefär betyder skenhelighet, att vara skenhelig.

På vilket sätt är det skenheligt att inte hålla med massan eller hålla med andra i deras åsikter och att vilja ha en egen uppfattning och rätten att få uttrycka den? Vad är felet med att vilja ha demokrati fullt ut, både med rättigheter och skyldigheter.

Personligen har jag ingenting emot olika folkgrupper, andras åsikter eller andras politiska inställning eller religion. Jag har både Afrikaner och Afroamerikaner i min familj.

Att vi inte alltid är överens är naturligt, man kan inte hålla med alla och vi är OLIKA .. inte lika.. men vi har inte olika värde för det. Att vi är olika betyder inte olika värde, det betyder att vi ÄR olika, vi tänker olika, vi tycker olika, baserat i den kultur vi kommer från. Det är det som är demokrati, att vi har rätten att vara olika och få ha vår kultur intakt.

När jag då får ett epitet som rasist och högerextrem från människor på vänsterflanken som inte har samma åsikter som jag och som inte accepterar min avvikande åsikt, så är jag alltså extrem, extremist, rasist och nazist.
Vad ger dom rätten att kalla mig det? När det är dom som inte accepterar mig medan jag accepterar dom och deras åsikter som de i en demokrati har rätt att ha även om jag inte delar deras åsikter.

Vad gör det då dom till? De på vänsterflanken. Är det inte dom som är extrema, rasister och nazister. Nazisterna var rasister och bigotter, de hatade alla som inte tyckte som dom, trodde som dom och ville som dom… så vem är nazist här.. jag eller dom?

Jag är en enkel man, jag vill ha enkla saker som fungerar.
En bra och enkel politik som gynnar alla, inte bara en viss utvald grupp.

Jag vill ha en enkel lättfattlig media som är mer intresserad av sanning och rätt som bevakar makten och rapporterar till folket.
Jag vill ha ett bra och enkelt liv där saker fungerar. Och när det inte gör det så ska jag få bra och enkel hjälp att lösa problemet.
Jag vill ha ett bra land som är välkomnande och öppet för andra likasinnade att leva i, där vi månar om varandra, våra barn, vårt land, vår natur och djur.
Jag vill bo i ett land där olika kulturer har utbyte av varandra och visar respekt.
Jag vill gärna ta del av mat, traditioner och religion från andra kulturer.

Men inte på bekostnad av att jag måste avsäga mig min egen kultur eller religion, jag vill ha ett utbyte, en samhörighet. Om den mobb som ägnar sig åt att bränna bilar, byggnader, krossa fönster och dessutom stenkastning mot polis och räddningspersonal ska vara den  ”nya generationens kulturutövare” då vill jag inte hålla med.

Det här är min avvikande åsikt, åsikten som inte accepteras av de extremister och bigotter på sin flank som kallar mig för extremist och bigott utan att förstå att de själva ÄR just det.

Acceptera mig och min åsikt precis som jag accepterar din på lika villkor så är ingen av oss varken extrem eller en bigott… är det verkligen så svårt att förstå nåt så enkelt?