En lögn är en lögn är en lögn…från lögnare.


cllbcdq8

Under Folkets Demonstration den 4/3 i Trelleborg smög journalisten Olle Lönnaeus omkring bland publik och funktionärer på jakt efter en story.

Likt en hyena på Afrikas savanner strövade han runt och letade efter lämpliga inte ont anande offer för att sedan slå till med ett par frågor.
Hans favoritfrågor cirklade kring SD, Nordfront och Nazister och han inledde sina frågor i stil med att peka på Nordfronts banderoller på hustaken vid demonstrationen och fråga lite försynt vad vi tyckte om det..

Jag fick frågan själv av honom och på det svarade jag att jag inte vill bli kopplad till deras åsikter då jag absolut inte delar dom. Han tog mitt namn och fortsatte sina utfrågningar som jag hänvisade till vår talesman Johan Widén eller Stefan Fahlander som kort därefter gjorde oss sällskap för att bemöta Olle Lönnaeus frågor.

Olle Lönnaeus fortsatte sin utfrågning och jag talade om för honom att:
– Jag vill inte bemöta dina frågor, din attityd visar mig att du verkar ha en agenda.

Han ville naturligtvis veta vad jag menade med det, och här kom Stefan Fahlander in i utfrågningen och betonade agendastyrd  journalistik som Olle Lönnaeus verkade bedriva.

Olle Lönnaeus gav sig inte. Han kopplade på hyenaleendet och började hånskratta lite med det där typiska hyenaskrattet man hör på naturprogram när de filmar hyenor.

– Jag vill ju bara veta vad du tycker. Håller han ihärdigt fast vid och fortsätter ställa frågor som är klart inriktade på att få fram nånting som han sen kan använda i ett smutsigt syfte.
Han vill veta vad vi tycker att man ska göra åt det som är fel då, och jag säger till honom att lyssna på talarna och fokusera på det så får han alla svar. Det tycker inte Olle Lönnaeus är svar nog då han fortsätter att ställa obehagliga agendariktade frågor.

Så jag blir nödd att förklara närmare varför jag inte vill svara på hans frågor, så jag talar om för honom att han som journalist med en agendadriven journalistik som bara var ute efter att göra kopplingar till nazister och högerextrema grupper som JAG INTE stöder eller vill bli kopplad till och jag var övertygad om att han skulle svartmåla mig eller någon annan han intervjuade som högerextrem, TROTS att han nu fick information att vi inte är såna.

Han frågar mig då hur jag ska kunna veta vilken hans agenda är, han vill ju bara höra sanningen påstår han. På det svarar jag kort:
”Du är inte intresserad av sanningen, du är intresserad av att skapa en saftig artikel som du  kan gotta dig i, Du är journalist”

Han försvann strax efter det men återkom så med fler försök till intervju, där Stefan Fahlander återigen talade om agendastyrd journalistik.Och återigen kom det där kacklande hyenaskrattet fram hos Olle Lönnaeus.

Jag blev först då en aning irriterad och fråga honom rakt ut varför han hånskrattade. Vilket Olle Lönnaeus naturligtvis försökte slingra sig ur så jag upprepar frågan varför han hånskrattar. – Olle Lönnaeus svarar aldrig på det utan försvinner strax därefter från platsen.

Idag kan vi således konstatera att vi hade rätt:

I en högst osmaklig artikel i Sydsvenskan kunde vi läsa hans vinklade story om hur högerextremister som gjort Peter Springare till sin hjälte har haft demonstration på Rådhustorget i Trelleborg. Han drar höga växlar på högerextremism och gör den ena kopplingen efter den andra mellan Folkets Demonstration och grupper som Nordfront och SD. Han skriver  också att denna demonstration var snabbt ihopsatt just för detta ändamål, TROTS att vi redan förra året i november beslutat om att ha en demonstration i Trelleborg.

Olle Lönnaeus tror han har hittat sitt döda kadaver att gotta sig i, likt den hyena han är. Och han har inga som helst problem med att bevisa att vi hade rätt i hans agenda. Han är lika hänsynslös och skrupelfri som vilken hyena som helst värd namnet.

Han utmålar MIG precis som den högerextrema rasist jag misstänkte att han skulle göra och sa till honom att jag misstänkte han skulle göra. Han återger inte intervjun så som den utspelade sig och han återger INTE det som sagts på korrekt sätt utan vinklar vad jag sagt, och tar bort den motivering jag gav honom och lägger till att jag är aggressiv vilket alla som känner mig vet att jag inte är.

16996227_10155823920704838_7978989654978166287_n

Han har dock rätt i att jag utgick från att media med en agenda skulle utmåla mig som rasist, vilket han alltså gav mig rätt i. ( I min mening).

Jag var aldrig aggressiv varken mot honom eller någon annan.. möjligen använde jag en bestämd röst för att klargöra min ståndpunkt då jag varit tvungen att upprepa mig flera gånger.

Jag föll således i hans fälla, även om det nu inte gör saken sann för det.

”klicka på bilden för att se den större”

 

 

 

Så Olle Lönnaeus ljuger, plain and simple… likt den falska mediahyena han är.!!

 

9 kommentarer

 • Bra skrivet Thomaz!
  Dessa stackars förljugna journalister måste ha haft asfalt i sandlådan som småttingar. Hjärnan tycks inte ha utvecklats hos dem efter det stadiet!
  Ärlighet och heder är tamejtusan förbjudet inom journalistkåren idag.

  Gillad av 1 person

  • Thomaz Wiberg

   Problemet är att de använder sig av neutralitetsprincipen på ett helt felaktigt sätt. De flesta journalister har sin egen tolkning på det och tror att det innebär att man kan svära sig fri från ansvar…

   Personligen känner jag bara till en enda journalist som använder principen på et sätt den var avsedd ..Magda Gad..

   Gilla

 • Annika Nilsson

  Men vad är det för hemsk journalist ni har. Varför hoppar ni på oss hela tiden. Varför kan inte vi få demonstrera utan att det kommer en journalist och lägger orden i munnen? Vad håller ni på med ? Vad är ni rädda för? Herregud vi vill bara ha ett lugnt samhälle där polis ambulans får lugn och ro. Ett samhälle där barn och barnbarn kan gå ut utan att bli överfallna. Är det fel?

  Gillad av 2 personer

  • Thomaz Wiberg

   ja du Annika, Det är bra frågor det där 😀 önskar jag hade svar på vad journalister håller på med. 😀

   Gilla

 • Nästa ggn ha alltid en telefon eller nåt annat som man kan spela in på och ha igång den ALLTID när dessa jävla troll försöker kuva dig till deras fördel !!

  Gillad av 1 person

 • Anne-Marie G Wouda

  Tack Thomaz Jag uppskattar din blogg riktigt mycket ❤

  Gillad av 1 person

 • Anne-Marie G Wouda

  Bra skrivet Thomaz. Jag tillför mina åsikter till denne sk journalist :

  Olle Lönnaeus : Vad i hela friden är det för smörja du skriver. Nordiska motståndsrörelsen till hörde inte Folkets Demonstration.
  Du ska härmed förklara för svenska folket och demmonstrationsdeltagarna vilka som var högerextremister. Var det Centern , var det Moderater, var det sossar var det sverigedemokrater.

  Var du Olle överhuvudtaget där eller skickade du dit vänstervridna fotografer som intervjuade deltagare. Jag har nära nog lust att anmäla dig för förtal ska du veta.

  Talarna var mycket bra men hade du varit där så hade du också vetat att Nina Drakfors var den talare som rev ner flest applåder utan tvekan av alla. Så spar ditt skitprat och dina hittepå historier till serie sidan Sen en sak till som du hoppade över att skriva. Folkets Demonstration är politiskt och religiöst obunden.
  I det ingår inga högerextremister och inga våldsvänstern. Expo och andra opålitliga källor ska du nog inte vända dig till om du anser att Sydsvenskan ska vara seriös, vilket jag anser ni absolut inte är för mig tillhör ni alla andra sk etablerade slaskblaskor med vidhängande sk journalister,,. ………….

  Vill någon skicka detta till sydsvenskan så står det dem fritt. i mitt namn eller eget . Ska fundera själv på att skicka det. Ju fler desto bättre .

  Gillad av 2 personer

  • Thomaz Wiberg

   Tack för kommentaren Anne-Marie. det var väl valda ord från dig och det uppskattar jag verkligen. ❤

   Gilla