IMGC – Imagecreation


rest_head

Jag tänkte slå ett slag för min andra lilla verksamhet förutom att skriva blogg. Jag håller på med grafik annars och det jag gör huvudsakligen är att editera och reparera gamla foton. Jag gör även lite annat, t.ex. logotyper, annonser och effekter.

Att reparera gamla bilder är inte helt lätt, man kan tyvärr inte reparera gamla foton rent fysiskt utan måste skanna in bilden i en skanner i hög upplösning och sedan reparera bilden i Photoshop pixel för pixel. Den nya bilden kan man sedan låta printa ut på rätt typ av fotopapper hos fotolabb eller själv om man vill göra det..att välja ett fotolabb är att föredra då man får bättre kvalitet och bättre papper vilket resulterar i en bättre bild.

Bilden på den gamle mannen här hade en fysisk skada som lätt kunde repareras och den nya bilden ser ut som när den var ny. Bilder med liknande skador är ganska enkla att fixa till. Värre är det med bilder som blivit betydligt hårdare åtgångna och även missfärgade med tiden.

Missfärgade bilder kan fixas till, bilden här ovan är på en skolklass tagen nån gång under 1920-talet och har gulnat och blivit skadat i kanterna, med lite manipulering är bilden återskapad till sitt originalskick.

Man brukade även färglägga bilder förr genom att måla bilderna för hand. det var en teknik som ofta användes på t.ex. bröllopsbilder, konfirmationsbilder eller dopbilder.
Här nedan har jag använt tekniken på 2 barnbilder, bilden på flickan är från cirka 1948 och bilden på pojken (jag själv) är från 1965, jag vet att bilderna är korrekta, med de färger kläderna hade vid fotograferingen.

Bilden på flickan har dessutom fått en ram här för att snygga till den lite. Typen av ram är ganska tidstypisk och passar bilden ganska bra. Att färga gamla bilder idag som aldrig varit varit i färg är ganska populärt och många väljer att göra en extra färgad kopia av reparerade bilder.

Det här vara bara lite av de bilder jag reparerat och du kan se några till på min hemsida på IMGC.se där finns även lite andra designade och effektbilder.

Om du själv har gamla trasiga bilder som du vill fixa till så kan du kontakta mig för mer information och detaljer..antingen här eller på IMGC.se.

//Thomaz

 

2 kommentarer

 • Margaretha Wiberg

  Bilden på skolklassen ovan är från min pappas skolklass och måste vara från någon gång på 1920-talet inte slutet av 40-talet, men bilden blev fint renoverad

  Gillad av 1 person

  • Thomaz Wiberg

   Fint att du korrigerade mig.. jag ska fixa det i texten så det blir rätt 😀

   Gilla