Värnplikten tillbaka!


b242ecd0-6b22-4df0-bab0-d5a61da3837b

Idag beslutar regeringen att Värnplikten ska återinföras i Sverige.

Det kan man ju ha olika åsikter om, och vi kan säkert sätta en rejäl peng på att vänsterns lata gullgossar med en tvivelaktig verklighetsbild har en massa åsikter.

100 000 tjejer och killar per år berörs av värnplikten

  • Den nya värnplikten gäller både kvinnor och män. Alla som är födda år 1999 eller senare ska omfattas av plikt att göra militärtjänst om de tas ut.

  • I ett första skede kommer de cirka 180 000 ungdomar som är födda 1999 och 2000 att beröras. Alla i varje årskull kommer att få information om vad återinförd värnplikt innebär.

  • Cirka 13 000 personer per år kommer att kallas till mönstring.

  • Av dem kommer cirka 4 000 värnpliktiga och frivilliga tas ut till militär grundutbildning årligen under 2018 och 2019.

  • Regeringen säger att frivillighet kommer att väga tungt – men kvinnor och män kan med pliktlagen tas ut till värnplikt mot sin vilja.

  • Enligt lagen om totalförsvarsplikt kan värnpliktiga tas ut för grundutbildning i som mest 615 dagar. De som gjorde lumpen i det gamla pliktsystemet tjänstgjorde i 80–450 dagar.

  • Regeringen kan återinföra värnplikten utan att få stöd i Riksdagen, eftersom värnplikten bara är vilande och inte helt avskaffad.

Det ser även ut som om även kvinnor kommer att kunna kallas in till värnplikt och det ser jag som positivt, jag har hört många tjejer och kvinnor tala positivt om det och jag tycker nog att det är helt rätt…Nu känner jag att det är dags att visa alla skriande feminister som skriker sig hesa över jämlikhet och mannens förtyck vad riktig jämlikhet är och kalla in dom först, så vi kan få lite lugn och ro på gator och torg.
Tyvärr kommer de säkert att få en smärre chock när de inser att de kan lämna ”fittkostymen” hemma, den är inte standard för militär utrustning och det kommer dessutom att se ganska löjeväckande ut med ”fittor” bärandes Ak5:or i skogarna..
 – en ”pussyarmé” ser inte bra ut utomlands heller…

Förhoppningsvis kommer ett år i skogen lära dessa ”feminister” ett och annat.

Vad som oroar mig är dock hur man kan tänkas ha tänkt till när det gäller alla de ”nya” svenskarna. Ska man kalla in ensamkommande ”barn” från mördarkulturen och sätta ”lagliga” vapen i deras händer och ge dom lite extra träning om hur man dödar svenskar i de svenska skogarna? De är ju mer vana att mörda och slakta ute i öknen och har inte mycket skogsvana som vi andra. .. man kan få kalla kårar utmed ryggen vid blotta tanken.

Liberalernas ungdomsförbund LUF har sina åsikter .. nämligen att det skulle vara ett godtyckligt slaveri, och moraliskt förkastligt att införa värnplikt.
Det kan jag tänka mig att dessa små förrädare tycker, de skulle inte klara sig länge som soldater, varken här i Sverige eller nån annan stans. De har inte utvecklat ryggrad för det ännu och kommer sannolikt aldrig att göra det heller, deras filosofi är ju att ”andra” ska fixa allt.

Aftonbladets reporter som intervjuar i morgon TV verkar mer bekymrad om kostnaderna än att ha ett säkrare land, det är tydligen viktigare att det finns pengar till mer invandring kanske än att ha beväpnade soldater som skulle kunna skjuta tillbaka ..

Mönstringsplikten införs den 1 juli i år och vid årsskiftet införs skyldigheten att genomföra grundutbildning med värnplikt och det rör sig först om runt 13 000 personer som ska kallas till mönstring varav 4 000 i ett senare skede väljs ut för att genomgå en militär grundutbildning med värnplikt. I ett första skede gäller det män och kvinnor som är födda 1999 och 2000.

Källa: http://www.aftonbladet.se/a/3aq80