Vad har jag emot religion?


every-religion-preaches-forgiveness-thus-this-message-is-not-unique-LNkYPe-clipart.jpg

Folk har frågat mig vad jag har emot religion? Det är en ganska tuff fråga det. 

Jag är misstänksam mot religion och det är ovanligt för mig eftersom normalt om något låter för bra för att vara sant brukar jag stå först i kön för att skriva upp mig, men med religion är det något som håller mig tillbaka och jag vet inte riktigt vad det är.

Det kan vara detta skamlösa hyckleri och arroganta självrättfärdigande, viljestarka okunnighet eller den cyniska indoktrineringen och förgiftning av unga sinnen med fördomar och hat, det är svårt att säga exakt.

Jag vet att om religionen gavs en chans skulle den säkert kontrollera varje aspekt av mitt liv vare sig jag vill det eller inte och skulle säkert införa en moral hos mig som bestämde vad jag tror på och vilka jag bör attackera och döda för att de tror på något annat, alltså religion är det naturliga hemmet för psykopater.

Historiskt sett, när religion får makt blir resultatet alltid förtryck.

Om det gick är jag säker på att det skulle återinföra korsfästelsen, vilket visst en viss kultur och ideologi ägnar sig åt, så det är bara en av de saker jag har mot religionen.

En annan sak ligger i denna bok Bibeln, eller den heliga Bibeln som den också kallas på framsidan, denna täckta kostym av drama från helvetet och fascinerande soppa av bild och metafor där vilken fantasi som helst kan läsas in och i vilket skräck som helst kan motiveras.

Man kallar Bibeln den GODA boken och om du letar efter blod, tarmar och sadistiska grymheter, snålhet av ande och allmänt psykopatiskt vansinne då kan detta vara vad du skulle kalla en GOD bok och kan vara boken för dig.
Men om du letar i Bibeln efter en guide till ett liv med medkännande, klokt och humant liv, ja då har du ärligt talat större chans att hitta en strippklubb i Mecka eller en oskuld i ett katolskt barnhem.

Om denna bok verkligen är ordet av en kärleksfull och barmhärtig Gud då är allt jag kan säga att det är ett självmordsbrev, men jag ska naturligtvis erkänna att det är möjligt att Bibeln kan användas för bra saker.

Till exempel om man skulle ta en fin tjock inbunden kopia av Bibeln och infoga den i sidled i Stefan Lövens diktator-anus och sedan hamra in den där fint och tätt med en mycket stor slägga så skulle det nog göra gott.

Jag är ingen expert men jag tror verkligen att det skulle göra honom en hel del gott och jag tror också det  kraftigt skulle öka Sveriges något skamfilade anseende utomlands.
– Du vet att det låter vettigt!!

Till alla kristna som citerar skriften och predikar Jesus, ni vet vilka ni är.
Vänligen fortsätt att med alla medel predika Jesus till mig, men om ni inte också imiterar Jesus i era dagliga liv ska ni kanske tänka på att predika något som är mer i linje med era faktiska föreställningar och inte era låtsasföreställningar, som annars kan göra er lite galna, med andra ord om ni inte kan leva som ni lär bör ni åtminstone ha anständigheten att predika hur ni egentligen lever.

Ja, det är väl bara några av de saker som jag har mot religionen.

4 kommentarer

 • Det påstås att religion definieras som tro på Gud, men det är fel!

  Ordet religion består av två ord, varav det första, morfemet (= den betydelsebärande stavelsen) ”R” är äldst. Den delas av indoeuropeiska och semitiska språk från tiden före deras splittring. Rig är medvetande och/eller intellekt på sanskrit och en bronsålderns solgud, som överlevde in i nordisk vikingatid, då han även bar namnet Heimdal, väktare av Bifrost, regnbågsbron till Asgård. R-et finns hos solguden Ra, samt i ord som regera. Jfr dessa ord för konung/furste på olika språk: rex, roi, rej, raja, ras (Etiopien).

  Re betecknar alltså ett styrande medvetande, en själ. Den andra delen av ordet religion hittas lättast igen i latinet. Ligare betyder där binda, alltså verbet. Religion handlar då om den bundna själen/medvetandet. Det blir det vid materien bundna medvetandet. Den buddism, som kan klara sig helt utan gudar, och bara handlar om själen och dess vandringar mellan olika fängelser, är religion.

  Idéerna om gudar tror jag var en korrumpering av religionen. Alla själar är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra, större, heligare o.s.v. Och så skapades teologier, för att motivera storheten hos somliga. Det var egentligen tidiga politiska ideologier. Farao var son till solguden. Fadern och sonen är ett. Bara jag är en gud, inte du!

  Den sanna religionen är alltså att vi är gudar allihopa, och då behöver vi ju inte bråka om några futtiga mänskliga rättigheter. Samhällets uppgift är att dyrka och tjäna oss alla! Tror du inte, skall du till Helvetet! Där fick du en riktig religion att tycka om.

  OBS! Även i denna riktiga och sanna religion hör somliga gudar till gruppen Underjordens och Ondskans Herrar. Eller hur?

  Gilla

  • Oavsett hur man vill definiera religion så är det i mina ögon befängt, och avtrubbande. Där religion går in, går förstånd ut. Människor slutar tänka själva så fort religion börjar styra människors liv. Tro på dig själv, beröm dig själv, lev och belöna dig själv för det liv du lever och lev det väl. Gör gott, respektera dig själv och andra så behöver du ingen religion som talar om för dig hur du ska leva. Använd sunt förnuft.. Det räcker långt.

   Gilla

 • Pingback: Ta din Gud och dra dit pepparn växer. | Tankar vid min rosa traktor