Att bränna en Koran!


burning-quran

I Aftonbladet kunde man härom dagen läsa om att en dansk man från Jylland åtalas för att ha bränt Koranen på sin bakgård 2015.

DANMARK. Den 42-årige mannen från danska Jylland tuttade på en koran på sin bakgård, enligt åklagaren. Nu riskerar han att dömas för blasfemi.
Koranbränningen skedde i december 2015. Efteråt lade den åtalade upp en video av brasan i Facebookgruppen ”JA TILL FRIHET – NEJ TILL ISLAM”, tillsammans med kommentaren ”Tänk på grannen, det stinker när den brinner”.

Det är ännu inte beslutat när åtal väcks. Blasfemi – eller hädelse – är olagligt i Danmark och kan leda till böter eller fängelse upp till fyra månader, något som bara undantagsvis är fallet i övriga Europa.

Källa: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article24469459.ab

Det har inte hänt sedan 1971 att någon åtalas eller döms för ”Blasfemi” i Danmark där Koran eller Bibelbränning är olagligt.

Källa: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-22-for-foerste-gang-siden-trille-i-1971-dansker-tiltalt-for-blasfemi

I Sverige däremot är det INTE olagligt att bränna vare sig Bibel, Koran eller pengar.
Det kan inte heller bli det, eftersom det är en grundlagsfäst rättighet att få förolämpa religioner, men det är nog väldigt dumt att ge sig på att göra det, för att inte stöta sig med den hedniska kulturen. Det kan gå väldigt illa om man gör det, vilket en Amerikansk man vid namn Terry Jones i Florida bestämde sig för att göra 2011. Resultatet blev ett antal döda FN-tjänstemän, varav en svensk.

Den muslimska kulturen tar alla tillfällen i akt att bli hädade och förolämpade oavsett vad man gör, även om nu koranbränning kan ses som väldigt förolämpande. Jag skulle dock vilja se det som lika förolämpande att se en Muslim bränna min flagga, om inte än mer så.
Flaggbränning är tyvärr inte heller olagligt i Sverige enligt jurist Martin AnderssonLawline.

FRÅGA
Är det olagligt att bränna den svenska flaggan eller något annat lands flagga?

SVAR
Nej, det är inte straffbart i sig att bränna något lands flagga i Sverige. Det finns andra länder där det mycket väl skulle kunna vara straffbart att bränna det egna landets flagga, t.ex. Turkiet, och det finns säkert människor som tycker att det vore omoraliskt och fel att bränna den svenska flaggan, men straffbart är det inte.Hoppas att du har hjälp av mitt svar.

MVH  Martin Andersson

 Nu har det ändå gått för långt i hur mycket tolerans vi ska ge en kultur som inte har någon som helst tolerans för nånting själva, det har gått över styr. Muslimer tror sig ha rätten att göra vad som helst i sin religions namn och de finner nya saker att bli förolämpade över varje dag tycker jag..allt som behövs är en ny Fattwa från nån skäggig imam som tycker han ska tolka in en ny vers från koranen som nånting de kan bli förolämpade över.

En kort lista över saker som skulle förolämpa en Muslim:

  1. Att ta motsatta könet i hand.
  2. Att inte få bära Hijab eller Burka på platser där det kan anses olämpligt
  3. Att koranen eller profeten hädas
  4. Att inte få Halal slakta
  5. Att inte få särbehandling gentemot landets egna invånare
  6. Att inte få sina moskéer
  7. Att inte få begå brott
  8. Att inte få våldta eller misshandla kvinnor
  9. Att inte få gifta sig med barn
  10. Att inte få bedriva pedofili och Incest

Ja, det var bara 10 saker av allt som förolämpar en muslim, listan kan göras oändlig.

Så hur nu danskarna hanterar detta om Koranbränning får väl till sist stå för dom även om jag på en personlig nivå bara kan hoppas att mannen passade på att grilla lite fläskkorv eller bacon när han ändå var i farten ..