Skolklasser flyttas – Anses för osäkert – märsta.nu


Nu börjar det faktiskt bli mer än lovligt illa!
Det har det nog varit länge i.o.f men när man nu börjar flytta hela skolklasser för att det inte är säkert på skolan .. då har vi faktiskt nått till slutet av vägen .. så här får det bara inte vara i Sverige…inte i MITT Sverige där jag växt upp och haft en trygg uppväxt.

marsta.nu kan man idag läsa följande.. och det får mig att rysa ..det är VÅRA BARN !!

Barn- och ungdomsförvaltningen avser flytta årskurserna 4 och 5 på Valstaskolan för att det anses för osäkert – både för elever och pedagoger.

Under måndagskvällen håller Socialdemokraterna ett krismöte för att diskutera situationen på Valstaskolan. Barn- och ungdomsförvaltningen har föreslagit att årskurserna 4 och 5 stängs ner och eleverna flyttas till andra skolor i kommunen.

Går inte garantera elevernas säkerhet
Orsaken ska enligt uppgifter till märsta.nu vara att det anses för osäkert för eleverna då flera incidenter med äldre ungdomar inträffat i anslutning till skolan, eller i närheten av skolfastigheten. Så sent som i fredags inträffade ett slagsmål mellan ungdomar efter en fotbollsturnering. Pedagoger ska även vara oroliga för att arbeta kvällstid samt för att parkera sina bilar i området.

Beslut på torsdag
På torsdag ska förslaget debatteras i Barn- och ungdomsnämnden. Risken finns att Liberalerna och Socialdemokraterna är oense, måndagskvällens krismöte är till för att Socialdemokraterna ska fatta ett beslut bland sina medlemmar om saken. Det lär finnas medlemmar som är för förvaltningens förslag samt en del som är emot.
– Vi har och vi kommer även framöver göra allt i vår makt för att säkerställa att alla elever når höga kunskapsresultat, mår bra och känner trygghet och studiero, säger nämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) i en kommentar.
– Vi gör allt i vår makt för att eleverna ska få en så bra skolmiljö och utbildning som möjligt. Om eleverna i årskurs 4 och 5 byter skola kommer det att bli lättare för eleverna att nå kunskapsmålen. Men vi får också möjlighet att börja bryta segregationen på riktigt, säger Ali Wandi (S), vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Enligt Bergqvist har Barn- och ungdomsnämnden i förra årets verksamhetsplan gett i uppdrag åt förvaltningen att utreda hur kommunen ska bli bättre på att bryta segregationen och öka likvärdigheten. En fråga som ska vara prioriterad, menar Bergqvist..
– Nu har vi ett ärende på gång kring detta. Förslaget går ut på att eleverna i årskurs 4 och 5 på Valstaskolan får byta till andra skolor i kommunen. Eleverna i årskurs 6, 7, 8 och 9 blir kvar på Valstaskolan.

”Blir bara spekulationer”
Men varken Johan Adler, grundskolechef, eller Leif Hildebrand, förvaltningschef vill bekräfta märsta.nu:s uppgifter om att det är otrygghet för de yngre eleverna som ligger till grund för förslaget.
– Om vi diskuterar det här så blir det bara spekulationer, det är ingenting som vi kan prata om just nu i alla fall, säger Leif Hildebrand.
– Om det skulle finnas en sådan diskussion så skulle den bara föras med nämnden och inte med någon utåt, säger Johan Adler.

Fotnot: märsta.nu har även sökt Valstaskolans rektor för en kommentar.

Daniel Iskander
Jamshid Jamshidi

Källa: Skolklasser flyttas – Anses för osäkert – märsta.nu

%d bloggare gillar detta: