Stefan Löfven Gripen!


lofvengripen

Stefan Löfven är gripen.

På tisdagens förmiddag gjorde polisen ett stort ingripande och arresterade statsminister Stefan Löfven. Det var efter ett beslut i Högsta domstolen där man utfärdat en arresteringsorder på statsministern för ”förräderi mot nationen” som polis kunde gripa Stefan Löfven.

Gripandet var dramatiskt och tumult uppstod då Stefan Löfven gjorde starkt motstånd och började skrika ”- Vad är detta för käbbel?”
Polisen tvingades bruka våld för att få ner honom på golvet och kunna oskadliggöra honom med handfängsel.

Dramatiskt gripande
Örebropolisen Peter Springare som var på plats vid gripandet säger vid intervju med media att gripandet hade kunnat gå riktigt illa om statsministern hunnit förskansa sig på sin privata toalett dit han var på väg när polisen trädde in på hans rum i Rosenbad.

– Jag blir så jävla arg, säger Springare.
”Han var just på väg in på toaletten och befann sig i mitten av rummet, därför blev gripandet inte värre trots att en viss tumult uppstod då han försökte klamra sig fast i sitt skrivbord och skrek att han inte tänkte avgå.” 

16832175_1837291706519431_9203741315892309386_n

Förstod inte att en arresteringsorder utfärdats
Det stod även klart att statsministern inte förstod att en arresteringsorder utfärdats och att han nu står anklagad för ”förräderi mot nationen”

Högsta Domstolens talesman, överdomare Sigvard Dömé svarar på frågor i en intervju med media:

Vad innebär beslutet att arrestera statsministern?
-Beslutet är grundat på de politiska beslut Stefan Löfven gjort under sina drygt två år vid makten och han ska nu åtalas för ”förräderi mot nationen”
.

Hur stora är chanserna att han döms? och så fall vad kan straffet bli?
-Det är svår att säga i nuläget, vi har starka bevis och ett gediget material som ligger till grund för arresteringen och åtalet, jag ser det som väldigt osannolikt att Stefan kommer undan detta.

Straffet är svårt att sia om idag, men förräderi mot nationen är allvarligt och vi siktar på högsta möjliga straff – Livstids fängelse.

Vi hoppas även under processen kunna justera strafflagarna en aning så att domen verkligen blir resten av hans naturliga liv.

Tyvärr kan vi inte avrätta honom eftersom vi ännu befinner oss i fredstid, hade vi befunnit oss i ett krigsläge eller krisnivå 5 på rikets krisskala hade det sett annorlunda ut, då är det möjligt att han kunnat dömas till exekutionspluton och skjutits.

Vad media erfar är detta en stor seger för nationen!