Sverige, Extremism, Rasism, SD och egna värderingar


Detta är en reflektion över mitt första deltagande i Folkets Demonstration som jag gjorde  den 30/1-2016, och sedan skrev detta, jag postade då detta hos Lars Agerstig på Honesty4you den 11/2-2016. Nu postar jag den här också.

I Sverige idag får man inte gå emot etablissemanget. Man får inte ha egna åsikter och man får absolut inte vara emot någonting som kommer från regeringen. Är man det, så är man extremist.
De jättepopulära orden rasism och rasist har nu sakta börjat bytas ut mot nazism och nazist, istället för att demonisera de som tänker själva och har egna tankar om vad som sker i Sverige.
Media har ju nu sakta börjat vakna lite smått och har i liten skala, än så länge börjat skriva fler sanningar, även om de är långt ifrån den riktiga sanningen.
Man får väl vara glad att det nu i alla fall poppar upp en och annan halvsanning.

Detta medför dock ett problem för media och de politiker som sakta börjar anamma den politik och retorik som SD fört under flera år.
Det gör nämligen att man måste erkänna att man haft fel och det kan inte låta sig göras. Man förmildrar istället saken genom att nu trappa upp glåporden till nästa höga nivå av låg nivå och kallar nu alla tidigare rasister för nazister.
Då kan man ta den tidigare så kallade rasistiska politiken och gulla med den som sin egen, för självklart är man ju inte ”nazist” då, som de hemska SD.
– Tyvärr 7-klövern, det blöjbytet funkar inte, det luktar fortfarande skit.

Jag har börjat vänja mig vid rasistrollen men har lite svårare att acceptera naziststämpeln, särskilt efter min första Folkets Demonstration som gick av stapeln den 30/1-2016 på Norrmalmstorg i Stockholm.

Det var en jättefin demo, där det pratades mest om regeringens felbeslut, kvinnofrågor, säkerhet och utanförskap.

Det var många äldre medborgare på plats och det var fredligt och städat.
Vi bemöttes med hårda motdemonstrationer från vänstern, AFA och en större grupp extremister som med höga och håra ordalag, bespottade gestikulerade och med obscena uttryck visade sitt ogillande.

Man skrek antirasistiska uttryck vilket är bra, ingen vill ha rasister, inte vi heller tyckte vi som demonstrerade i Folkets Demonstration.
Problemet vara bara, att det tydligen var vi som var rasisterna.

Mona Sahlin valde att kalla mig och mina meddemonstranter för högerextremister, för att vi har annan åsikt än hon har. Hon valde även att påstå att regeringskritik är extremism.

Vi som tänker, vet att det inte är sant. Regeringskritik är i själva verket en hörnsten i demokratin, rätten att ifrågasätta om vår regering handlar rätt i folkets intresse!
All makt utgår från folket, står som bekant som punkt 1 i regeringsformen.

Mona Sahlin har ju därmed tydligt visat och talat om, vad som är hennes egna värderingar och vad hon står för.
Egna värderingar är ett svårt ämne. Det visar sig nämligen att väldigt många saknar värderingar helt och hållet.

Vad menar jag då med egna värderingar?

Det är svårt att beskriva tydligen, eftersom begreppet verkar ha olika betydelse för olika personer. Jag kan bara redogöra för mina egna värderingar. Jag är SD väljare och gillar den politik som förs av SD. Det innebär inte att jag tycker om ALLT som sägs och tycks inom partiet. Det mesta står mig dock nära, så det är det jag håller med om och därför röstar jag på SD.

Det är här mina egna värderingar kommer in.
Jag som vuxen, med den livserfarenhet jag har på gott och ont med bra och dåliga saker i mitt liv har jag grundlagt en värdering som jag känner att jag kan följa:

  • Respektera mina medmänniskor
  •  Vara laglydig
  • Göra mitt bästa 
  • Ta ansvar (Vilket jag inte alltid gjort, men lärt mig att det är bra.)
  • Skydda och försvara den som är i nöd eller trångmål.
  • Erbjuda hjälp till den som ser ut att behöva det.
  • Om jag inte vet eller förstår, ta reda på fakta.
  • Vara skötsam och uppföra mig.
  • Skada ingen, utnyttja ingen, ge hellre än att ta.

Detta är bara några av ganska grundläggande värden man har och som jag tror att de flesta skriver under på att vi delar…men tydligen inte alla.

Om jag nu mixar min support för SD och de delar av vad SD vill och står för med mina egna värderingar, så är vi, partiet och jag, ganska kompatibla och jag kan inte säga detsamma om exempelvis Socialdemokraterna Miljöpartiet, Centern eller Moderaterna.
Det sätt de styrt landet på hittills, har visat sig bryta mot flera av mina egna värderingar.

För att exemplifiera detta, tänkte jag till slut berätta om en liten händelse just i samband med Folkets Demonstration.

Just före demon hade jag och min vän tagit plats på det kafé som ligger på Norrmalmstorg, för att värma oss lite och få en kopp kaffe innan vår demo började kl. 13:00.
Vi kom i samtal med de två unga kvinnor som arbetade därinne. Den ene visade sig komma från Etiopien, född här i Sverige av etiopiska föräldrar. Hon var lite oklar med vad oväsendet från våra motdemonstranter handlade om, så jag berättade det. Att de inte ville ha demokrati i Sverige och inte tyckte om att det skulle hållas demo MOT regeringen.

Hon såg väldigt chockad och undrande ut.
Samtalet ledde sedan in på att jag och min vän är SD-väljare och hon såg genast lite mer avvaktande ut och menade att vi var ju rasister, det hade hon ju hört.
Demon började och vi gick ut men kom sedan tillbaka efteråt och tog upp samtalet igen med de båda kvinnorna.
Jag frågade om hon nånsin pratat med en Sverigedemokrat och frågat denne om dennes egna värderingar? Det hade hon ju inte gjort… någonsin!

Jag bad hennes då fråga MIG om jag var rasist, vilket hon gjorde.
Jag sa, att jag vill svara med en snabb motfråga för att klargöra en självklarhet.
Jag frågade hennes om hennes ursprung som hon förklarade. Hon var den kvinnan från Etiopien, född här i Sverige.
Jag frågade henne då, var hon kände tillhörighet? Som svensk eller som etiopier?
Hon berättade, att hon känner sig svensk men är stolt över sitt afrikanska ursprung.
Jag lovordade henne för det och menade, att det är ju helt självklart att hon ska vara stolt.
Sedan sa jag, att jag är ursvensk och har samma passion och stolthet över mitt land Sverige men att jag ses som rasist för det.

Jag frågade henne då:
Vari ligger skillnaden mellan dig och mig, annat än att vår hudfärg är olika?
Hon svarade, INGEN…
Bra sa jag, NU har du besvarat din egen fråga om jag är rasist.
Det är jag alltså inte, inte mer än du är.
Kvinnan tackade mig och sa att hon inte sett på saken på det sättet tidigare och sa att hon skulle ta och ta reda på mer om vad SD egentligen står för. Jag höll med om att hon skulle göra det och ta reda på saker själv och inte bara lyssna på andra eller ens mig!
Tänk själv och ta reda på saker själv.

Med detta blev hon bortkallad av andra gäster och den andra kvinnan kom fram efter en stund. Vi samtalade en stund och hon sa hon hört vad jag sagt och att hon var orolig för framtiden.

Jag sa att även jag är orolig för hennes framtid och frågade hur gammal hon var.
Hon berättade att hon var 26 år. Alltså bara hälften så gammal som jag själv. Jag kunde vara hennes pappa, påpekade jag.
Jag sa då, att egentligen är jag inte här för egen del utan för din skull.
Din skull och mina egna barns och barnbarns skull, deras framtid och hennes framtid.

När hon hörde mig säga det, fick hon tårar i ögonen som hon kämpade att hålla tillbaka och sa, att hon inte förstod att någon tänkte så. Sen blev även hon bortkallad av andra gäster.

Vi stannade en stund och pratade med några av de talare som hade talat vid demon.
När vi sedan gick, kom den andra kvinnan som varit orolig för sin framtid fram till mig och kramade om mig och tackade mig för att jag förklarat saker för henne som hon inte förstått ordentligt förut.
Den kramen kommer jag aldrig att glömma.

Så varför kan inte fler göra som hon, väga de egna värderingarna, fråga efter andras och jämföra för att se om de passar in och inte bara blint hata och döma, för att man ”hört” något som visar sig inte stämma med verkligheten.